Revival of Tell Sell: e-books en gratis online programma’s.

Geplaatst op 28 februari 2019

Ik scroll door Facebook, ik klik op Instagram en ik eindig mijn rondje Social Media met LinkedIn. De fitgirls en de super gelukkige bekende Nederlanders volg ik niet langer, dan lijkt mijn leven zo saai en mijn lijf zo onaantrekkelijk. Toch krijg ik van de posts uit mijn eigen netwerk ook geen lekker gevoel. Ik ervaar een sombere leegte. Met een vleugje irritatie.

Ken je Mike van Tell Sell? De Abtronic voor het moeiteloos krijgen van een sixpack, de BioStabiel2000 voor eeuwige balans, moeiteloos. Quick en Brite voor een brandschoon huis zonder inspanning en met de AHH Bra staan alle borsten weer strak voor uit. De Perfect Shaper beloofde een modellen bestaan terwijl de Flavor Wave Turbo Oven helemaal uit zichzelf caloriearme, én smakelijke, maaltijden klaar maakte.  

Op Social Media lijkt hetzelfde aan de hand te zijn. Mensen die hun unieke mindset aanbieden, succes gegarandeerd.

Het klinkt ongeveer zo: ‘Vijf jaar geleden zat ik in de put, toen kwam ik tot allemaal inzichten omtrent mijn situatie, toen veranderde alles en werd ik mega succesvol en/of haalde ik al mij doelen! Download mijn gratis e-book en volg mijn gratis online programma om ook deze stappen te maken!’

Alleen vandaag ben ik al tegen de volgende beloftes aangelopen:

‘Binnen 1 minuut je levenspad ontdekken’,

‘moeiteloos bakken met geld verdienen’,

‘gevraagd worden door klanten’,

‘vind je droombaan’ en

‘creëer jouw perfecte lichaam’.

Naast leegte en boosheid voel ik ook jaloezie. Mike staat ergens voor. Hij gelooft in wat hij verkoopt. Net als deze online ondernemers. Ze hebben een vormgever ingehuurd, een pakkend filmpje laten maken of een informatieve animatie geproduceerd en ze gaan pal staan voor hun eigen bedenksel.

Zelf post ik met bibberende knieën deze blog.    

Ik ervaar nog een emotie: angst. Angst voor het verdwijnen van mijn coach-vak. Wat als ik links en rechts word ingehaald door coole filmpjes, gepolijste zelfhulp webinars, knappe dames en heren die zich opdringen, schaarste creëren, de wereld beloven?

Wat als dat werkt? Wat als al hun klanten super tevreden zijn?

Wat ga ik dan doen?

Of ben ik nu gewoon zo’n oud iemand die reageert op nieuwe dingen? Ik wil niet zo’n oud iemand zijn.

Kan het werken? Kun je jouw mindset –en dus jouw leven- online veranderen door in de gedigitaliseerde voetstappen van deze voorganger te treden?

Ik denk dat je ‘de mens’ prima online iets kunt aanleren. Bijvoorbeeld het gebruik van LinkedIn, de werking van algoritmen of het bakken van een bananenbrood in een Flavor Turbo Wave Oven.

Dat noem ik doceren.

En ik ben geen docent.

Ik ben een coach en een psycholoog.

Ik heb een persoon te ontmoeten, écht ontmoeten, samen stil staan, ervaren wat er is als niks hoeft. Alle verwachtingen, angsten, hoop en onrust gratis erbij.

Niet door het verkopen van kennis of een mindset, maar door het samen aangaan van een ervaring. Een intensief en spannend proces. Voor mijn cliënt. En voor mijzelf. Onvoorspelbaar. Kwetsbaar. Pijnlijk. Leuk. Plezierig.

Geen ‘product’ voor Mike. Niks voor Social Media. Succes eigenlijk niet gegarandeerd.

In mijn e-boek kun je meer lezen over hoe je om moet gaan met Mike en Social Media. En hoe ik met 1 Skypegesprek jouw levensloop de goed kant op dirigeer.

Als je vandaag bestelt krijg je er een landkaart naar een betere wereld bij cadeau, inclusief de Not-Lonely Planet. Grapje.

Volgende week start het online programma waar ik mezelf voor het ingeschreven. ‘De Kleine Leerschool met groots persoonlijk resultaat’. Ze beloven al mijn kinderlijke blokkades uit de weg te ruimen. Die staan me in de weg om mijn doelen te behalen.

Mijn online programma (Gratis!) zal binnenkort dus wel online staan.

deel dit artikel